úterý 3. listopadu 2020

Co namazat na starý hrubozrnný sníh při teplotách nad nulou od firmy REX?

Menší rodinná firma z Finska s dlouholetou tradicí. Název i korunka ve znaku odkazuje na krále vosků. Před časem Rex lehce skomíral, ale s příchodem nové generace chytil nový dech a náboj! Tradice. Svébytnost. Severská houževnatost. Za mě se Rex nejvíce podobá Subaru. Samosvorné AWD je stejně unikátní jako výrobky od firmy Rex. Jednoznačně srdeční záležitost ověřená tvrdými severskými podmínkami v zemi, kde se dá běžkovat větší část roku!


Co tedy mazat na starý hrubozrnný sníh při teplotách nad nulou od firmy REX?

Morký až kašovitý hrubozrnný sníh, +10 °C až 0 °C
Při teplotách vzduchu nad nulou je sníh nasycený vodou. Sníh je mokrý až kašovitý. Díky velkým sněhovým zrnům může ale voda relativně dobře odtékat. Kinetické tření je díky velkým a oblým sněhovým zrnům a díky velkému množství vody, které působí jako lubrikant, velmi nízké. Hlavním zdrojem tření je tedy voda nacházející se mezi povrchem skluznice a povrchem sněhu. Starý hrubozrnný sníh bývá také velmi znečištěný.

REX Klister Yellow
Speciální klistr pro extrémně mokrý až kašovitý sníh prosycený vodou při teplotách vzduchu + 10 °C až 0 °C. Při znečištěném sněhu je nutné REX Klister Yellow kombinovat s vosky odpuzujícími znečištění. REX Klister Yellow výborně funguje také na mokrém sněhu, pokud není extrémně mokrý a hrubozrnný.

REX Klister Brown
Speciální klistr na starý hrubozrnný mokrý sníh při teplotách vzduchu + 10 °C až 0 °C. REX Klister Brown dobře funguje na mokrém hrubozrnném sněhu, sníh by však neměl být velmi mokrý až vodou prosycený (kašovitý), za těchto podmínek již REX Klister Brown nefunguje Při znečištěném sněhu je nutné REX Klister Brown kombinovat s vosky odpuzujícími znečištění.

Žádné komentáře:

Okomentovat