úterý 3. listopadu 2020

Co namazat na starý hrubozrnný sníh při teplotách kolem nuly od firmy RODE?

Rode

Protipól ke SWIXu. Malá rodinná italská firma. Tradice. Styl. Elegance. Primárně srdeční záležitost. Taková Alfa Romeo. Rode samozřejmě nemá a nikdy mít nebude takové prostředky na vývoj a výzkum, na nové trendy jako SWIX. Ale s Rode si kupujete kousek historie, tradice, vztahu… Podobně jako italský auta rychleji rezaví, mohou mít i vosky od Rode určité drobné technologické nedostatky, ale ten design, ta elegance… Zvláště u stoupacích vosků – co kus, to originál!
 

Co tedy mazat na starý hrubozrnný sníh při teplotách kolem nuly od firmy Rode?

Vlhký až mokrý hrubozrnný sníh, + 3 °C až - 3 °C
Starý hrubozrnný sníh při teplotách kole nuly je na rozhraní mezi mokrým až kašovitým hrubozrnným sněhem a zledovatělým abrazivním hrubozrnným sněhem. Jednotlivá zrna jsou velká, oblá. Sníh je vlhký až mokrý. Není ale prosycený vodou jako mokrý až kašovitý hrubozrnný sníh, a není ani zledovatělý a velmi abrazivní jako zledovatělý hrubozrnný sníh. Vzhledem k obsahu vody zde působí sací efekt, kinetické tření je díky oblým tvarům a malé abrazi spíše menší.

Rode Violet Klister +1 °C až -3 °C
Klistr pro starý hrubozrnný sníh, který se proměňuje ze zledovatělého na vlhký až mokrý sníh. Teplota vzduchu zpravidla stoupá a sníh měkne a uvolňuje vodu. Violet Klister si poradí jak se suchým zledovatělým sněhem, tak s vlhkým až mokrým hrubozrným sněhem. Nevadí mu ani jemnější zrna blížící se svoji strukturou starému jemnozrnému sněhu. Skrátka ideální vosk pro přechodové podmínky kolem nuly! Za deštivého  počasí nad nulou vyzkoušejte Violet Klister překrýt tenkou vrstvou Rode Silver Klister. U jemnozrnnější struktury sněhu a s rostoucí vlhkostí sněhu je možné Violet Klister zjemnit trochou Rossa Klister. Naopak u výrazně hrubozrnné struktury je možné přidat trochu Klister Multigrade Universal.

Rode Rossa Klister +4 °C až -2°C
Klistr pro primárně pro vlhký až mokrý sníh, hrubozrnný i jemnozrnný sníh a proměnlivé sněhové podmínky kolem nuly. Výborný rovněž pro mokrou ledovatou stopu a mokrý hrubozrnný sníh.
Rossa Klister je ideální příměsí do ostatních klistrů, kde zlepšuje odraz a zabraňuje namrzání ve velmi široké paletě podmínek. Ideální příměs představuje pro Violet Klister nebo Klister Multigrade universal - viz výše Violet Klister.
 
Rode Silver Klister Extra +4 °C až 0 °C
Primárně pro proměnlivé sněhové podmínky kolem nuly. Pro vlhký až mokrý hrubozrnný sníh se přidává spíše jako příměs. Pro stopy s mokrými a suchými zónymi, které se střídají. Vosk, který funguje tam, kde nefunguje žádný jiný! Hlavní těžiště však není v hrubozrnném starém sněhu, nýbrž ve vlhkém až mokrém novém a jemnozrnném sněhu, speciálně pak v novém, padajícím vlhkém sněhu, který se mydlí a přechází do mokré uježděné - ale nikoli zledovatělé - stopy.

Rode Multigrade Klister +6 °C až - 6 °C
Jeden z nejlepších klistrů vůbec! Ideální klistr pro mokrý hrubozrnný sníh, ideální pro proměnlivé podmínky mezi morkým, vlhkým až suchým hrubozrnným sněhem a zledovatělými stopami. Optimální odraz a skluz. Kombinaci Multigrade Klister a Rossa Klister musíte zkusit vždycky, když mokrý hrubozrnný sníh přechází do zledovatělé stopy.

Žádné komentáře:

Okomentovat