úterý 3. listopadu 2020

Co namazat na starý hrubozrnný sníh při teplotách pod nulou od firmy RODE?

Rode

Protipól ke SWIXu. Malá rodinná italská firma. Tradice. Styl. Elegance. Primárně srdeční záležitost. Taková Alfa Romeo. Rode samozřejmě nemá a nikdy mít nebude takové prostředky na vývoj a výzkum, na nové trendy jako SWIX. Ale s Rode si kupujete kousek historie, tradice, vztahu… Podobně jako italský auta rychleji rezaví, mohou mít i vosky od Rode určité drobné technologické nedostatky, ale ten design, ta elegance… Zvláště u stoupacích vosků – co kus, to originál!
 
Co tedy mazat na starý hrubozrnný sníh při teplotách pod nulou od firmy Rode?

Zledovatělý hrubozrnný sníh, -3 °C až -12 °C
Při teplotách vzduchu pod bodem mrazu je starý hrubozrnný sníh extrémně abrazivní a extrémně rychlý. Díky zmrzlému až zledovatělému povrchu nebývá významný ani sací efekt. Rozhodující vlastností je tedy extrémní abrazivnost.
 
Rode Violet Klister Special -1 °C až -5 °C
Odolný klistr pro zledovatělý, ostrý sníh při nepříliš nízských teplotách. Vhodný rovněž pro tvrdý udusaný sníh s vysokou hustotou a jemnější zrnitostí a ledové plotny. Teplotní rozsah -1 °C až - 5 °C. Violet Klister Special je vynikající volba jako podkladový vosk pro měkčí typy klistrů i pro tuhé - primárně modré - vosky.
 
Rode Blue Klister -3 °C až -7 °C
Velmi odolný klistr pro tvrdý, zledovatělý sníh, primárně krustovitý hrubozrnný sníh, sníh s vysokým stupněm oděru v teplotním rozsahu - 3 °C až -7 °C. Ve srovnání s Rode Blue Klister Special je trochu měkčí. Běžně se využívá také jako podkladový či základový vosk, nicméně jako podklad pro měkčí druhy klistrů a tuhých vosků může Violet Klister Special představovat lepší variantu.
 
Rode Blue Klister Special -6 °C až -14 °C
Primárně se využívá jako podkladový či základový vosk, ačkoli Klister Chola je jako podklad ještě odolnější. Blue Klister Special má však o něco lěpší kluzné vlastnosti, např. jako podklad pro Klister Violet. Velmi odolný klistr pro extrémně tvrdý, zledovatělý sníh s vysokým stupněm oděru v teplotním rozsahu - 6 °C až -14 °C. Při překrytí tuhým voskem je možné Blue Klister Special možné využít i pro velmi abrazivní jemnozrnný sníh při nízkých teplotách.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat